torsdag, maj 18, 2006

Tältuppsättning

Har ju glömt att berätta om Sofies och mitt lilla spektakel i tisdags. Vi ska ju bo i tält under Sweden Rock Festival (SRF). Sofie har aldrig tältat i hela sitt liv och jag har inte tältat på nio år. Då vi med största sannolikhet anländer till festivalen vid 3-4-tiden någon gång på morgonen och följaktligen får sätta upp tältet i mörker kom vi fram till att det kan vara bra att ha provat en gång innan.

Förberedde med lite musikuppvärmning. Brände en Gotthard skiva åt Sofie som hon ska lyssna in sig lite på. Vandrade upp på vinden och hämtade tältet som självklart var gömt långt in högt upp. Fick gräva oss fram till det. Ut på baksidan och trodde att vi skulle kunna sätta upp det innanför vårt staket. Vecklade ut det och kom fram till att så inte var fallet. Det var visst ett stort tält!

Ut på gräsmattan på baksidan av gården och började dona. Hade inget minne av hur det skulle sättas upp alls. Pinnarna var endera för långa eller för korta. Yttertältet var för litet för att sedan bli enormt. Det var delar som inte fanns någon logik i alls.

Det stormade även lämpligt nog den här dagen. Så när vi sitter inne i tältet och försöker få upp tältpinnarna som ska stå på insidan flyger helt plötsligt övertältet av som ett annat segel. Sofie och jag flyger ut och jagar det skrikandes och viftande. Vid det här laget står min mor på altan och skrattar sig halvt fördärvad åt skådespelet och detsamma gör nog grannarna. Man skymtar hur det rör sig bakom gardinerna i flera kringliggande fönster.

Till slut lyckas vi dock få upp det, med lite hjälp med pinnhållande från mamma. Så nu har vi ett hum om hur det är konstruerat iaf. Frågan är om det kommer gå så mycket bättre när man ska göra det där i arla morgonstund lidandes av sömnbrist. Får väl hitta någon vänlig själ som kan hjälpa till att sätta upp det.

Etiketter:

Bloggtoppen.se