söndag, december 13, 2009

Lucia Movie Night


Igår var jag och Tove på Lucia Movie Night. Första gången för oss båda, men definitivt inte sista! 23.59 började evenemanget där man får se tre filmer som ännu inte haft premiär. Vi mötte upp med Karin och Brad i entren, tog vår glögg, clementiner och pepparkakor och gick in i salongen. Hela evenemanget inleddes med ett luciatåg till Brads fascination då han aldrig sett ett förut då han är nyinflyttad aussie. Därefter började första filmen som var Up in the air.

Dramakomedi - bra rulle med bra skådisar.

Därefter var det en 45-minuters paus då det serverades pastasallad och dricka.
Åter in i salongen för tävling där de visade upp en überförstorad bild av en liten del av en filmbolags logga. Helt absurt hur snabba folk var på att gissa baserat på någon yttepytteliten detalj. Film nummer två hade varit läge för sovpaus om vi inte lite ostrategiskt hade stoppat i oss varsitt koffeinpiller innan vi insåg dess slemmighetskaliber.
Old dogs med John Travolta och Robin Williams. Riktigt amerikansksaggig disneyrulle på temat "två-ultimata-ungkarlar-och-affärsmän-ska-ta-hand-om-barn-och-misslyckas-efter-konstens-alla-regler".

Ny paus då man fick hämta popcorn och dricka, följt av en tävling där man baserat på 1-8 sekunders klipp från en film skulle gissa titeln. Därefter började kvällens tredje film och då energinivån hade sjunkit avsevärt i salongen var de strategiska nog att sätta på något med lite mer fart i. Snabba cash.

En riktigt bra film! Spännande, väl utförd och fantastiska rollprestationer, särskilt från Joel Kinnaman. Se den! Första svenska film som jag någonsin velat äga i fysisk form.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se