tisdag, oktober 21, 2008

Magisk dans, mongolisk barbecue och...

Tillbringade helgen på Hot salsa weekend i Stockholm efter en trevlig roadtrip från Göteborg. Vi anlände till hotellet och installerade oss. Det var ett typiskt "dufårvaddubetalarför"-hotell och för de 390 kr/natt vi betalade ingick inte ens handduk utan den fick man hyra för 50 kr extra. Efter obligatorisk upp-piffning tog vi tunnelbanan till Tekniska högskolan. Där slängde vi i oss varsin varmkorv innan vi klev in på festen.
Festen översteg alla mina förväntningar. Golvet i lokalen var perfekt, vattnet i baren var gratis, det var inte sedvanligt överskott på tjejer utan man fick dansa non stop hela kvällen.
Vid tre-tiden var festen slut. Efter att ha bytt till sköna skor begav vi oss till tunnelbanan. Där upptäckte vi att det var en lång väntan på spårvagnen. När den väl kommit hann vi ett par hållplatser innan den stannade. I 35 minuter stod den still innan de slutligen meddelade att vagnarna skulle utrymmas eftersom det var något pucko ute och promenerade på spåren i tunneln och att säkerhetspersonalen inte fick ut denne. Suck och stön. Vid det här laget var vi smått irriterade till följd av ömma fötter, sömnbrist, vätskebrist och lågt blodsocker. Att jaga taxi tog sin lilla tid, men till slut fick vi tag på en och långt om länge damp vi i säng tillbaka på hotellet.

På lördagen pallrade jag mig upp vid halv tolv och begav mig till Gamla stan. Speedshoppade en lampa att ha över köksbordet (sjukt snygg, men visade sig vara något för stor), ett skrin till hallbyrån, en tröja, två böcker på engelska bokhandeln innan Sara (M's andra Sara) kom för att ta en fika. Det blev en lång och trevlig fika, följt av mer springande i affärer.
Fick ett telefonsamtal där det föreslogs att vi skulle träffas ett gäng och käka på restaurang innan kvällens fest. Sagt och gjort, slängde mig på tunnelbanan, idiotstressade för att göra mig iordning och sedan begav vi oss in till stan. Vi hamnade på en mongolisk barbeque-restaurang med grym mat. Provade riktig sushi för första gången. Det var förvånansvärt gott! Klarar dock inte av de med räkor respektive crabsticks. Även den mongoliska barbecuen var grym!

Mot festen för att kolla på kvällens shower. Grymt bra shower. Andrea gjorde jättebra ifrån sig i Salseras. De var väldigt tighta. Kvällens upptäckt var Jhesus Aponte. Han och hans partner var helt fantastiska. Denna kväll var det dock rätt gott om tjejer och löjligt trångt på dansgolvet. Följaktligen var det inte en toppenkväll dansmässigt, men jag hade rätt trevligt ändå.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se