torsdag, oktober 19, 2006

En tur till London, någon?

De senaste dagarna har så många saker påmint mig om London. Tidigare åkte jag dit en gång om året, alltid på hösten. Nu är det dock två år sedan jag återsåg mitt kära London. Och nu verkar det som mitt undermedvetna försöker övertyga mig om att jag måste återvända.

Upptäckte igår att på den gatan jag bor finns det ett kvarter med gamla byggnader som ser nästan typiskt engelska ut. Det enda som fattas är de obligatoriska soppåsarna som så ofta ligger i en prydlig hög nedanför trapporna.
Under samma promenad såg jag en liten park som påminde mig om alla de små oaser som finns runt om i London.

På väg hem från gymmet mötte jag ridande poliser och helt plötsligt fick jag upp bilder från Hyde Park på näthinnan.

Ett begär har väckts. Jag vill promenera över broarna och iaktta alla vackra nattljus med halsduken virad runt halsen. Sitta på en pub och bara njuta av det underbara språket. Titta upp i Paddington station's välvda glastak högt däruppe och se orsaken till att det sticker så välbekant i näsan för att sedan gå förbi Yo!Sushi där maten serveras på rullband och jag alltid intalar mig att om jag någon gång ska prova sushi ska jag göra det där. Äta en brännande stark curry och räkna hur många olika språk man kan höra under tiden. Prata med en äldre engelsk herre i en bokbutik och le åt hur gammaldags artig han är. Gå på någon av de fantastiska musikalföreställningar som erbjuds över hela staden. Promenera över Leicestersquare sent på kvällen och låta sig imponeras av alla streetperformers. Råka ta helt fel underground-linje och hamna i en annan del av London och upptäcka något nytt. Slå sig ner med värkande fötter på någon av deras enorma biografer och titta på en otextad film. Turista och promenera omkring bland alla sevärdheter. The list goes on and ever on.

I need to go back ^^

Tower bridge


Taket på Paddington station

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men forstar du inte att alla dar kommer tycka att du luktar fisk nu for tiden?

19/10/06 17:58  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se